Komuniti eFTi Segamat
Selamat Datang Ke Komuniti Juruteknik Komputer. Pendaftaran Adalah percuma dan Terbuka kepada semua. Sekiranya anda adalah penjawat jawatan Juruteknik Komputer gred FT, sila email ke ftsegamat@gmail.com bagi memperolehi akses khas. TQ

Join the forum, it's quick and easy

Komuniti eFTi Segamat
Selamat Datang Ke Komuniti Juruteknik Komputer. Pendaftaran Adalah percuma dan Terbuka kepada semua. Sekiranya anda adalah penjawat jawatan Juruteknik Komputer gred FT, sila email ke ftsegamat@gmail.com bagi memperolehi akses khas. TQ

Current date/time is 13th August 2022, 11:43 pm


 • Forum
  Topics
  Posts
  Last Posts
 • Perkakasan


  Jom bincangkan apa sahaja perkara berkaitan perkakasan ICT, samada peralatan tersebut mengalami kerosakan atau peralatan terkini yang berada di pasaran. Semoga perkongsian pengetahuan ini membantu sesama kita. Insyallah..
  1 Topics
  1 Posts
  26th January 2015, 1:20 pm
  ibmz 1BestariNet
 • Perisian


  Perbincangan berhubung perisian boleh dilakukan disini, seeloknya jangan ada unsur cetak rompak didalam ini. Gunakan ia untuk berkongsi maklumat tentang sesuatu perisian dan cara mengatasi @ cara menggunakannya.
  3 Topics
  5 Posts
  6th February 2015, 8:51 pm
  ibmz Top Paid Android Apps, Games & Themes Pack
 • Networking


  Segala perbincangan berkaitan dunia rangkaian boleh dibuat dikategori ini, semoga perbincangan yang dilakukan berjaya membantu sesama ahli.
  1 Topics
  1 Posts
  2nd April 2009, 9:45 am
  ibmz Apa Dia SchoolNet?
 • Website


  Perbincangan berhubung kaedah pembinaan laman web, pengaturcaraan PHP dsbnya. Kategori ini juga sesuai digunakan untuk berkongsi laman web yang dirasakan sesuai untuk dijadikan rujukan/contoh.
  0 Topics
  0 Posts
 • Penyelenggaraan


  Segala aktiviti penyelenggaraan yang telah/akan dilakukan di tempat anda samada oleh pihak pembekal atau kontraktor boleh dinyatakan disini untuk rujukan para ahli yang lain. Penyelenggaraan yang tertunda juga boleh dinyatakan disini.

  1 Topics
  1 Posts
  2nd April 2009, 3:16 pm
  ibmz Hotline Kontraktor/Vendor
 • Salam JTK


  Dipersilakan ahli-ahli baru untuk memberikan sedikit pengenalan diri anda untuk merapatkan silaturahim sesama kita. Nama, umur, tempat bekerja dan apa-apa maklumat yang anda rasa ingin dikongsikan bersama boleh diletakkan di kategori ini.

  0 Topics
  0 Posts
 • Etika


  Harap semua ahli menjaga etika semasa berforum, perkataan serta kelakuan yang boleh menyinggung pihak lain adalah ditegah sama sekali. Segala perbuatan yang menyentuh sensitiviti agama, bangsa, raja dan negara tidak akan ditolenransi. Pihak admin berhak untuk mengubah/mengalih/memadam topik/posting tersebut tanpa sebarang pemberitahuan. Haraf maklum.
  0 Topics
  0 Posts
 • Peraturan


  Peraturan #1: Tidak dibenarkan meletak sebarang kiriman yang berunsur lucah dimana-mana kategori didalam forum ini. Peraturan #2: Tidak dibenarkan menyalin dari mana-mana sumber tanpa kebenaran atau kelulusan sumber asal terbabit untuk digunakan didalam kiriman di forum ini. Peraturan #3:Tidak dibenarkan menggunakan nama forum ini untuk mendapatkan kelebihan atau bantuan atau kesenangan walau dalam apa cara sekalipun. Peraturan #4: Tidak dibenarkan mengiklan produk, promosi, skim cepat kaya, MLM atau yang seumpamanya didalam mana-mana kiriman kecuali dengan kebenaran admin. Peraturan #5: Tidak dibenarkan melakukan SPAM didalam mana-mana kategori. Peraturan #6: Tidak menggunakan avatar yang boleh menyinggung/menyakiti/memalukan orang lain.
  0 Topics
  0 Posts
 • Pertanyaan Umum


  Jika ada pertanyaan umum sebelum menyertai forum ini, boleh dikemukakan di kategori ini. Pihak moderator/admin akan cuba memberi maklumbalas secepat mungkin.

  0 Topics
  0 Posts
Who is online?

In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest
Most users ever online was 9 on 8th June 2022, 3:09 pm

Registered Users: None


No users have a birthday today
No users are having a birthday in the upcoming 7 days

Legend : [ Moderator ][ Freshie ][ Junior ][ Senior ][ Sifuk ][ Otai ]

Our users have posted a total of 13 messages

We have 14 registered users

The newest registered user is echizad


 • New postsNew posts
 • No new postsNo new posts
 • Forum is lockedForum is locked